Bicycle Trip Parking Lot Project

RI Engineering provided civil engineering for site improvements at the Bicycle Trip’s retail store on Soquel Avenue in the City of Santa Cruz.  Our design included the following features:

 

  • Parking lot layout and driveway connections on Soquel and Doyle Streets

  • ADA compliant sidewalk and crosswalk improvements.

  • A textured, meandering pathway through the site for bike test runs

  • Bio-filtration swales for stormwater treatment and retention.  The bio-filtration retention swales were designed to provide water quality treatment for runoff from the pavement surfaces.

  • Water and sewer utility design.

RI Engineering was excited to be a part of this unique project.  We enjoy working with creative designers and owners to create functional landscapes.